Rent&Buy paella pannen logo
Home
Verhuur pannen
Verkoop pannen
Paella op feesten
Paellarecepten
Reserveer nu
 
Paella met tapas
Info & Contact
Reserveer ons
Paella bereidingPaella bereidingPaella bereidingPaella bereiding  
terug

Ingrediënten & bereiding van paella

paella pannen

Paella is het gerecht dat ontegensprekelijk als het meest Spaanse wordt beschouwd. Dit luxueuze rijstgerecht komt uit de omgeving van de Albufera, waar men ondanks alle verboden rijst is blijven verbouwen en eten.


Paella ingrediënten voor 50 pers.
5 kg rijst
bouillonblokjes vis 120 gr
bouillonblokjes kip 120 gr
olijfolie 1 liter
spekblokjes 6 x 200 gram
grijze garnalen
tomaten blokjes met basilicum 5 x 500 gr
mais 2 x 400 gr
citroen 5 stuks
mosselen 7 kg
kipfilet 40 stuks 1/2
kippevleugels 50 stuks voorgebakken
scampi's 3 x 500 gr
luxe zeevruchten 7 x 450 gr
roze garnalen 2 x 450 gr
erwten 2 x 400 gr
paprika 1.8 kg
uien 3 kg
kruiden: peper, lookpoeder, paprikapoeder,provencaalse kruiden, kurkuma, saffraan

Bereidingswijze van paella
Verhit de olijfolie in de pan. Voeg achtereenvolgens vlees, ui, paprika en tomaten toe. Hierna volgen de zeevruchten en tenslotte de rijst en de kruiden. Terwijl mag u ook de opgeloste bouillonblokjes in water toevoegen zodat de rijst kan zwellen. Alles is klaar in ongeveer 45 tot 60 minuten.

terug

 

 
©2005 Webeagle - Algemene Voorwaarden - Paella links