Rent&Buy paella pannen logo
Home
Verhuur pannen
Verkoop pannen
Paella op feesten
Paellarecepten
Reserveer nu
 
Paella met tapas
Info & Contact
Reserveer ons
Paella bereidingPaella bereidingPaella bereidingPaella bereiding  
terug

Paellakroketjes

paella pannen

Dit Spaanse paella gerecht wordt gefrituurd en als een soort van tapas aanzien. Deze lekkernij wordt het best geserveerd met peterselie zodat de kroketjes volledig tot hun recht komen.


Ingrediënten van paellakroketjes
- ruim 450 g risottorijst
- 1 middelgrote ui, grofgehakt 
- 1 laurierblad
- 1 theelepel knoflook, uitgeperst 
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels koenjit 
- hete kippenbouillon ( tweemaal het volume van de rijst )
- 140 g chorizoworst 
- 140 g serrano ham
- bloem met wat zout en peper
- 2 eieren, losgeroerd met melk
- broodkruim of paneermeel 
- olie om de bolletjes te frituren 
- peterselie om te garneren

Voorbereiding van de kroketjes
Doe de rijst in een pan, voeg de ui, het laurierblad, de knoflook, olijfolie en koenjit toe. Schenk de hete kippenbouillon erover. Breng de rijst aan de kook, draai het vuur laag en laat de rijst in 15 tot 20 minuten zachtjes gaarkoken. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen. Hak het vlees fijn in een keukenmachine en schep dit door de afgekoelde rijst.  Er moet ongeveer evenveel vlees als rijst zijn. Het mengsel dient enigszins vochtig te zijn, zodat u er gemakkelijk balletjes van kunt vormen. Voeg als het te vochtig is een beetje bloem of paneermeel toe. Vorm balletjes van het rijstmengsel. Rol ze door het bloemmengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door het eiermengsel en het broodkruim. U kunt de balletjes nu frituren, maar ook in de koelkast bewaren tot later, tot de volgende dag of zelfs invriezen. Verhit de olie tot 185 °C en frituur de balletjes hierin goudbruin en knapperig.

Bereidingswijze van de kroketjes
Verhit de olie tot 185 C en frituur de balletjes hierin goudbruin en knapperig.

terug

 

 
©2005 Webeagle - Algemene Voorwaarden - Paella links