Rent&Buy paella pannen logo
Home
Verhuur pannen
Verkoop pannen
Paella op feesten
Paellarecepten
Reserveer nu
 
Paella met tapas
Info & Contact
Reserveer ons
Paella bereidingPaella bereidingPaella bereidingPaella bereiding  
terug

Valenciaanse paella

paella pannen

De Valenciaanse paella is eveneens een variant van de gewone spaanse paella. In Catalonië drinkt men graag Cava bij deze paella. Cava is het Spaanse antwoord op de Champagne. Het is mousserend kwaliteitswijn, gemaakt met tweede gisting op de fles.


Ingredienten van de Valenciaanse paella
- 250 g tomaten
- 1 rode of groene paprika
- 200 g sperziebonen
- 3 artisjokken
- 250 g kleine kalmaren
- 1,5 dl olijfolie
- zout
- zwarte peper
- 1 haantje of konijntje
- 250 g varkensfilet
- 3 teentjes knoflook
- 400 g rondkorrelrijst
- 1 g saffraandraadjes
- 2 l visbouillon
- 6 langoustines

Bereiding van de Valeciaanse paella
1. Groenten, zeevruchten en vlees panklaar maken en zonodig in stukken snijden.  Verhit een derde van de olie in de pan en braad de artisjokken, de sperziebonen en paprika aan. 

2. Verhit een tweede pan met de helft van de resterende olijfolie en braad het vlees aan.  Voeg zout en peper toe en laat het vlees op een laag vuur 10 min. smoren. 

3. Hak de knoflook fijn en bak het in de paellapan in de resterende olie even aan.  Voeg de groenten en het vlees toe.  Roer de rijs erdoor.  Voeg de tomaten en de kalamaren toe zodra de rijs glazig is.  Zouten en peperen.  Laat het geheel 10 min. pruttelen. 

4. Doe de saffraan in de hete visbouillon en giet die in de pan.  Laat het gerecht dan op een laag vuur 10 min. koken. 

5. Verdeel de langoustines over de rijst en laat het geheel nog eens 10 min. trekken totdat de rijst alle visbouillon heeft opgenomen.  Garneer naar believen met apart gekookte mosselen.

terug

 

 
©2005 Webeagle - Algemene Voorwaarden - Paella links